Adotravel

Voordelige Covid Verzekering voor de bestemming Turkije

Wilt u goed verzekerd op reis naar Turkije?

Dan hebben wij uitstekend nieuws voor u.

De Turkse autoriteiten hebben een voordelige Covid verzekeringspakket samengesteld voor toeristen.

U kunt een verzekering online makkelijk afrekenen en afsluiten.

Er zijn 2 verschillende verzekeringen:

Tourist protection and support insurance

Deze verzekering dekt de medische kosten (ziekenhuis opname en behandeling) indien u positief test voor Corona.

Covid-19 Accomodation Support Insurance

Nadat u positief test voor Corona dient u bij de desbetreffende hotel in quarantaine te gaan. De extra verblijfskosten die hieruit voortvloeien worden door deze verzekering gedekt.

De bovenstaande verzekeringen zijn al te boeken v.a. 15 per persoon!!

Zie: https://www.covidinsurance4turkey.com/

LET OP: reizigers dienen deze verzekering online per persoon zelf af te sluiten VOOR hun vertrek naar Turkije via onderstaande link.

https://www.covidinsurance4turkey.com/LandingPage/TR

Er zijn 2 pakketten die je kan boeken:

1)Tourist protection and support insurance

Dekt enkel de medische kosten n.a.v. Covid-19 NA opname in een ziekenhuis.

Als de opname plaatsvind bij een 'pandemie' ziekenhuis of een staatsziekenhuis, dan hebben deze ziekenhuizen een rechtstreekse samenwerking met de verzekeringsmaatschappij 'Turkiye Sigorta'. In dit soort gevallen zal de ziekenhuis zelf rechtstreeks contact moeten opnemen met de verzekeringsmaatschappij om de dekking in werking te zetten. De verzekerde hoeft de kosten in zo een situatie niet vooruit te betalen.

Als de opname plaatsvind door een ziekenhuis die geen samenwerking heeft met de verzekeringsmaatschappij, dient de verzekerde de kosten ter plekke zelf vooruit te schieten. Vervolgens dient de verzekerde bij de verzekeringsmaatschappij een declaratie in te dienen door alle documenten inclusief alle facturen te overhandigen.

We raden altijd pakket 2 aan omdat de 1e pakket de extra hotel quarantaine verblijfskosten NIET dekt!!

2) Covid-19 Accomodation Support Insurance

Dekt ZOWEL de ziekenhuisopname (incl. medische behandelingskosten) n.a.v. Covid 19 ALS de extra hotel quarantaine verblijfskosten.

Deze verzekeringspakket raden we onze klanten aan en wordt per persoon afgesloten.

Je kan kiezen uit een dekking voor ziekenhuis opname en behandelingskosten tot € 3000 of € 5000 of € 7000 euro.

De dekking voor extra hotelovernachtingen wegens verplichte quarantaine blijft hetzelfde. Deze dekking is voor een quarantaine verblijf van max 15 dagen en dekt dus totaal tot een bedrag van € 1500.

Een hotelovernachting tot max € 100 per dag per persoon wordt gedekt mits de positief geteste persoon in verplichte quarantaine de verzekering heeft afgesloten. Als de tarief van een hotelovernachting hoger ligt dan €100, wordt het verschil door de verzekering NIET gedekt.

De verzekeringsmaatschappij zal de quarantaine verblijfkosten alleen uitkeren aan de verzekerde zelf MITS de quarantaine verplichting is opgelegd door een lokale arts of medische instantie. De testbewijs dient dan ook bewaard te worden.

LET OP: de PCR of sneltest kosten worden NIET vergoed.

In meeste gevallen dient de reiziger de extra quarantaine verblijfskosten zelf vooruit te betalen aan de accommodatie. Vervolgens dient de verzekerde een declaratie in bij de verzekeringsmaatschappij met alle relevante documenten zoals facturen en pcr/sneltest resultaat.

Echter, kan de verzekerde de verzekeringsmaatschappij altijd benaderen met het verzoek of ze de extra verblijfskosten aan de accommodatie rechtstreeks kunnen vergoeden. De accommodatie dient hiervoor ook bereid te zijn en de quarantaine duur dient dan ook vooraf bekend en vastgesteld moeten zijn. Als de accommodatie hier ook mee akkoord gaat, dan hoeft de verzekerde de kosten niet vooruit te betalen.

LET OP:

Als een verzekerde positief test tijdens zijn/haar verblijf in een hotel in Turkije, dient de verzekerde DIRECT contact op te nemen met de verzekeringsmaatschappij via nummer:

0090 - 850 202 20 20

De callcenter medewerkers spreken Engels, en ook in sommige gevallen Duits en Frans.

Email adres van de verzekeringsmaatschappij voor allerlei vragen m.b.t. de verzekering:

alarm@remed.com.tr